"PAIN"

Bildene "Pain #1" og "Pain #2" i størrelse A3 er signert og trykkes på et matt kvalitetspapir med struktur. Motivet er inspirert av Camillas sykdomshistorie som har vært preget av livet med endometriose.

 

Endometriose er en kvinnesykdom der det finnes vev som ligner slimhinnen i livmoren (endometrium), utenfor livmoren. Vevet kan vokse på eggleder eller eggstokker, bukhinne, tarmer eller urinblære. Årsakene til endometriose er enda ikke helt kartlagt. Genetiske-, immunologiske- og miljøfaktorer er relevante. Det finnes mange teorier, men ingen av teoriene kan helt forklare hvorfor sykdommen oppstår. Endometriose kan hos mange kvinner føre til ufrivillig barnløshet og store smerter Det er en kronisk sykdom som kan i stor grad påvirke hele kroppen.

Camilla ønsker med dette motivet å vise håpløsheten man kan føle når man har disse smertene hver eneste måned. Kvinnen på bildet krøker seg sammen og lider i det stille. Og hun gråter en tåre av blod.  

Her er et utdrag av et innlegg som Camilla postet på sin Facebook-side i forbindelse med 8. mars 2021: 

"Smertene fulgte meg. Hver eneste måned. Jeg ble fort uvel, svimmel og hadde kramper i magen. Ofte måtte jeg legge meg ned, både hjemme og på skolen. «Alle har mensen, tåler du ikke smerter slik alle andre gjør» er en setning som oppsummerer hele ungdomstiden min. Og ja, jeg begynte å tvile på meg selv. Var jeg ekstra svak? Jeg valgte å ta meg sammen. Ofte. Hver eneste måned.." 

CamiStudio_Camillas_historie

skisserogferdig2.jpg
skisserogferdig.jpg
skisserogferdig4.jpg
skisserogferdig3.jpg